Blog reader

St, 8.august 2018 18:49

Každý deň po obede si doprajem chvíľu kľudu. Uvarím si svoju (bezkofeínovú) kávu, pridám do nej svoje (bezlaktózové) mlieko a čítam blogy. Mojich 10 minút mi nikto nemôže odoprieť. Za tento čas na seba púšťam inšpiráciu cez obrazovku mobilu a relaxujem. Blogy a káva - pre mňa dokonalá chvíľka oddychu.

 Je tu ale jeden vážny "nepriateľ" blogov. Instagram stories predstavujú dokonalú konkurenciu, pretože sú "instantné", čiže poskytujú obsah v priebehu niekoľkých sekúnd, pri ich pozeraní sa ani len nepotrebujeme dotknúť obrazovky, nemusíme v nich listovať. Položíme mobil pred seba a on nám po jednom servíruje život a krásne chvíle cudzích ľudí. Presne niečo pre uťahané mamy, ktoré si užívajú svojich 10 minút a v jednej ruke držia kávu a v druhej Horalku. Musím sa priznať, že odkedy existujú instastories, blogy zanedbávam. No stále ostávajú mojim číslom jeden, keď chcem vystúpiť z každodenného kolotoča.

Spomínam si na nedeľné popoludnia u nás doma, keď si naši po spoločnom obede urobili pohodlie v obývačke, uvarili kávu a listovali v novinách. V mojej domácnosti to po obede vyzerá podobne. Lenže namiesto novín listujeme v mobiloch.

Je trochu otravné hľadať najnovšie blogy v e-mailoch alebo manuálne sledovať, čo nové pribudlo mezi obľúbenými influencermi. Pre pohodlné čítanie blogov existuje nástroj prehliadač blogov, tzv. blog reader. Je to aplikácia, ktorá vám umožní, čítať svoje obľúbené blogy na jednom mieste a mať o nich dokonalý prehľad. Ja si už bez nej nedokážem svoj mobilný život predstaviť. Na trhu existujú rôze blog readery, ja som si obľúbila Feedly. Jeho základnú verziu si môžete stiahnuť zadarmo do mobilu a/alebo do počítača. Takto vám z noviniek nič neunikne a všetky blogy vás tu počkajú, kým ich neprečítate. Ak vás niečo zaujme, uložíte si to na neskôr. Nie sú to len blogy, ktoré cez reader čítam, dajú sa sledovať aj tumblr formáty a internetové stránky. Stačí zadať do vyhľadávača link a pridať ho ku sledovaným.

A keďže HEAVENLY sa venuje aj detskej móde, tu sú tri moje najobľúbenejšie blogy z tejto oblasti:

MOTHER

Interview s kreatívnymi a inšpiratívnymi matkami v ich nádherných domovoch, v krásnom oblečení, žijúcich svoj šťastný život.

 

PAUL & PAULA

Najnovšie trendy detskej módy a dizajnu. Blogerka a redaktorka Peggy, ktorá chodí po svete, zbiera inšpiráciu a sama hľadá neobjavené detské handmade značky. Sem chodím oddychovať a pásť si oči. Odkedy mám deti, je to môj najobľúbenejší blog ever.

 

LUNAMAG

Detský lifestyle magazín. O tomto projekte som nič netušila, kým sa v mojom stánku na kid.shop.up v Bratislave neobjavila jeho šéfeditorka Peggy Juche, ktorej sa moja značka veľmi páčila. Keď som potom skúmala, s kým som vlastne mala tú česť, nemohla som uveriť vlastným očiam. Peggy stojí za blogom Paul & Paula, mojím obľúbeným, o ktorom som písala vyššie.

 

Tak a to by na dnes stačilo. Idem si prečítať nejaké blogy...

 

 

Ahoj, volám sa Júlia

som milovníčka módy a dizajnu, zároveň vyznávam minimalizmus ako životný štýl.

Mám rada tradičné remeslá. Mám rada, keď veci voňajú prácou ľudských rúk a vyžarujú auru zabudnutých starých čias. Rada sa dotýkam prírodných materiálov, tvorím z nich a obklopujem sa nimi.

Vymyslela som si obchodík, v ktorom kúsok svojho sveta ponúkam aj vám.