Vyšívaná riflová bunda

Po, 22.august 2016 15:01

Tí, ktorí sledujete môj instagramový profil viete, že práve pracujem na tejto bunde. 

Vyšívanie je moja vášeň. Chvíľa, ktorú mám len pre seba. Niečo, čo mi robí nesmiernu radosť a zároveň je najlepšou psychoterapiou.

Dve prázdninujúce deti a pes, do toho práca a príprava novej kolekcie, no a aby som nezabudla - starostlivosť o domácnosť (aj keď, priznám sa, tú teraz trochu dosť zanedbávam). Čo je viac ako urobiť si kávičku, vyložiť nohy a ...vyšívať! Pre mňa je to najväčšia odmena. 

Túto riflovú bundu som kúpila za pár eur v sekáči ako správny fanúšik udržateľnej módy. Už dlhšie som hľadala takú, ktorú by som si mohla povyšívať podľa svojich predstáv. A jedného dňa som ju našla. Dokonalá farba, trochu oversized, presne ako to mám rada. Ako motív som si vybrala latinský výrok, ktorému som prispôsobila celý obrázok. Nasledovalo vymýšľanie kompozície, kreslenie, výber farieb a bavlniek. To všetko som chcela stihnúť ešte pred dovolenkou, lebo kde sa vyšíva najlepšie? Predsa na pláži! Tú pohodičku si neviete ani predstaviť. Stihla som to parádne a o týždeň už bolo celé srdce hotové.

Po dovolenke už obrázok pribúda pomaly, voľný čas sa znovu akosi scvrkol. Výšivka je momentálne v tomto stave:

vysivka bunda 1

Mám pred sebou ešte veľa práce, obrázok je veľký, chcela by som vyšiť malé skupinky kvetov aj na predný diel a rukávy. Pri tomto tempe mi to bude trvať snáď do ďalšieho leta. Ale to mi nevadí. Bundu priebežne nosím a robí mi radosť. O tom, ako pomaličky postupujem sa budete aj naďalej dozvedať na mojom instagrame. 

A ako najradšej relaxujete vy?

 

Ahoj, volám sa Júlia

som milovníčka módy a dizajnu, zároveň vyznávam minimalizmus ako životný štýl.

Mám rada tradičné remeslá. Mám rada, keď veci voňajú prácou ľudských rúk a vyžarujú auru zabudnutých starých čias. Rada sa dotýkam prírodných materiálov, tvorím z nich a obklopujem sa nimi.

Vymyslela som si obchodík, v ktorom kúsok svojho sveta ponúkam aj vám.